31.5.2015

Unelma lasiterassin valmistumisesta 1

Lasiterassin ostopäätös syntyi hyvän myyjän ansiosta hetkessä, mutta itse terassista olin haaveillut jo pitkään. Sisustusintoilijana olen jo miettinyt miten sitä sisustan. Ja siitä jo ideoita löytyy täältä. Naapurin kanssa puhuttiin myös siitä, miten paljon lasihuoneella on hyviä ominaisuuksia; yksi lisähuone on aina tarpeen. Siellä voi: säilyttää talven yli kalusteita, keväällä kasvattaa taimia ja pitää niitä siellä ennen ulosvientiä, jatkaa terassikautta pari kuukautta aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä, saunan jälkeen vilvoitella, syödä ja juoda aamu- ja päiväkahvit, lapset leikkiä ja vaikka mitä.

Perjantaina yöllä tuli lasiterassitarvikkeet siistissä paketissa pihalle. Sain myös tekstiviestin päivällä, jossa ilmoitettiin, että tarvikkeet ovat saapuneet ja asentaja ottaa yhteyttä lähiaikoina. Meillä on jo aiemmin purettu pilareista pois puuosat. Eilen purettiin loput ja pakkeloin myös pilareita, kun niissä oli isoja naulan reikiä. Tänään en päässyt maalaamaan niitä, kun vettä alkoi sataa. Maalaamiseen pitää olla lämmin  (+10) ja sadeton keli. Heti kun kelit sallivat, tartun maalipensseliin. Maalina on Tikkurilan maalarin talomaali.


Betonivalun päälle asennamme itse  laatat, vaikka aiemman puuritilälattian alta paljastui parin sentin heittoja valussa, mutta tasoitteella pitäisi hoitua ongelma. Laattojen väri on näillä näkymin harmaja, vaikka valkoinenkin on käynyt mielessä. Muu puuosa terassilla on vielä ruskeaa, sen väritystä olen haikaillut muuttavani harmajaksi. Olisiko kellään kokemusta ruskean muuttamisesta harmajaksi, että miten onnistuu? Palju ja hiekkalaatikko pitäisi myös muuttaa eri väriseksi. Terassi nyt näyttää tälle:




Pihalla olisi paljon tekemistä, eilen ostin mullat valmiiksi kasvihuoneeseen. Perunamaa odottaa myös tekijäänsä. Nyt kun kelit lämpenevät, niin kohta pääsee multasormitoimiin. Ja eikun satoa odottamaan.

Ottaisin vinkkejä vastaan teidän terassin lattiamateriaaleista? Minkä värinen teidän terassinne on? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com