11.6.2014

Raparperipiirakkaa ja kuulumisia

Meillä oli kesäloman alkajaisiksi matka etelän lämpöön Turkkiin, vaikka täällä taisi helteet olla myös samaan aikaan. Viikossa oli tapahtunut ihmeitä pihalla ja puutarhassa. Koristearonia-aita oli täynnä valkoisia kukkia ja sireenit kukkivat myös. Nuokkusireenin valkoiset kukat notkuivat puussa, tuoksu on huumaava. Kaikki muut kasvit olivat vihdoin kasvaneet oikeaan mittaan. Kaunis luonto oli kyllä Icemelerissäkin, oikein paratiisi. Pihalla olisi paljon tekemistä, rikkaruohoja kummasti vaan puskee penkeissä.
 
 

  Raparperi on kasvanut valtavaksi. Eilen sitten leivoin parhaimmalla raparperipiirakan ohjeellani meille kaksi piirakkaa. Toinen tuli pellille ja toinen piirakkavuokaan. Ohjeen tein kaksinkertaisena.

Pohja (pellillinen, leveä pelti 2x):
3 munaa
3dl sokeria (vaahdota munanat ja sokerin ensin)
1,5 dl maitoa (lisää munasokerivaahtoon)
2,5dl voisulaa (lisää edelliseen)
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta (lisää vehnäjauhoihin ja kaada taikinaan)

-paloittele raparperit
Paista 225 asteessa 20 min

Vaniljatäyte

3dl kermamaitoa
1,5 dl sokeria
1 kananmunan keltuainen
3 tl voita
1,5 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Maito kattilaan, ja siihen sekoita järjestyksessä muuta aineet. Laita liesi hiljaiselle, ja keitä täyte sen verran, että se saostuu. Kaada täyte lämpimän piirakan päälle.


 
 


Tämä on kyllä ihan herkkua, ja voi myös laittaa pakkaseen vierasvaraksi!

2 kommenttia:

  1. Kauniita kukkia ja ihanan kuuloinen resepti! :)

    VastaaPoista
  2. Sireeni kesti pari päivää maljakossa,mutta ilahdutti kuitenki sen ajan.Tuo resepti on mun lemppari rapaperille,oon saanut sen ystävältäni monta vuotta sitten.

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com