14.8.2016

Kaurajogurttipunaherukkapiirakka ja nimipäivälahjaideaa

Ihanaa sunnuntaita kaikille! Eilen leivoin punaherukkapiirakkaa ennenkuin lähdimme kyläilemään vanhemmilleni. Äidin nimipäivät olivat reissun aikana, joten lahjojen kera menimme mummolaan. Olimme tehneet jo avainmenperiä aiemmin (diy) ja sitten tein lisäksi pyyheliinanipsuja helmien kera. Lahjaksi oli niitä, Pentikin virkattu kori ja puinen voiveitsi sekä Mustikkalikööriä.  Puutarhasta on tullut marjoja jonkin verran, osan olen tehnyt mehuksi. 

Olen joskus äidiltäni saanut Seuran "Maukkaita marjaleivonnaisia" sivun makoisista marjaleivonnaisista, ja tämä ohje on sieltä. Välillä kun tekee mieli piirakkaa, jossa on muutakin täytettä kuin mustikkaa. Ohje sopii kaikille marjoille, koska jogurtti pehmentää makua.


Kaurainen marjapiirakka saa kivan pehmeän maun jogurtista. Meillä on äidin kanssa tapana siis jakaa reseptejä, koska äitini on aina tykännyt leipoa ja kokeilla uusia reseptejä. Hyväksi havaitut reseptit kuten tämä kaurajogurttipunaherukkapiirakka-ohje



Kaurainen marja-jogurttipiiras
8-10 annosta

Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1dl sokeria
1 dl juoksevaa tai sulatettua voita
1 muna
1 dl maustamatonta jogurttia

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 muna
2 dl vadelmia ( laitoin kokonaan punaherukoita 4 dl)
2 dl mustikoita

-Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Lisää rasva, muna, jogurtti ja sekoita aineet varovasti nostelemalla taikina tasaiseksi.
-Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan.
-Sekoita kaikki täytteen aineet marjoja lukuun ottamatta hyvin keskenään. Sekoita marjat varovasti nostelemalla muiden täyteaineiden joukkoon. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 lämmössä n. 40 min.


Alakuvasta voit nähdä mille meillä näyttää takapaihalla. Sateista huolimatta, niin ainakin terassilla siellä jaksaa kukkia ruusupapu. Loppukesästä ostin Agrimarketista tuon valkoisen istustuslaatikon heinän, ja se on myös kasvanut hyvin.Ruusupapussa on mukavan oranssi väri sen kukissa.


Leiposmisterkuin!

3 kommenttia:

  1. Tosi hyvännäköistä piirakkaa :)

    VastaaPoista
  2. Ystäväni tarjosi juuri tuollaista vastaavaa piirakkaa. Se oli ihanaa. En ole itse vielä kokeillut punaherukoista leipoa. Pitäisi löytää leipomisinnostus ensin. Se on ollut hukassa melkein koko tämän vuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa innostuksen puutetta mullakin. Onneksi omasta pihasta saa jotain marjoja.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com