17.3.2016

Riika - matkakohteena

Kävin matkalla Latviassa Riikassa ja vierailin myös lähellä Riikaa kahdessa kaupungissa. Riikan nähtävyyksiä ovat tietysti vanhan kaupungin alueen kirkot: Pietarin kirkko ja ortodoksinen kirkko kultaisine sipulikupoleineen. Oma mielenkiinnon kohde oli National Library Latvia eli Latvian kansalliskirjasto. Se on valmistunut 2015 heinäkuussa. Se on maksanut 260 miljoonaa ja onkin hieno perintö tuleville sukupolville. Rakennuksen kerrokset ovat erittäin hienot arkitehtuurisesti suunnitellut tilat. Rakennuksen on suunnitellut latvialainen arkkitehti, joka on myös ottanut vaikutteita Alvar Aallon ideologiasta. Esim. vaaleaa puuta (lattiat Latvian tammea ja seinät Kanadan koivua) ja marmoria lattioissa, jotka ovat lähellä ihmistä. Sitten portaat ja seinät, jotka ovat kaukana ovat betonia ja terästä.






Kaupungissa on viisi siltaa, jotka ovat myös näkemisen arvoisia itsessään.

Shoppailupaikoista kauppakeskus Alfa oli suosikkini, koska siellä on myös europpalaisia brändejä. Kauppakeskus Origo oli enemmän taas venäläistyyppinen, esim. vaatemerkit eivät niin mun mieleen.  Kosmetiikka on myös edullista Latviassa; luonnonkosmetiikka Madàraa ostin itselleni kokeillakseni. Stockmannin tavaratalon korkea hintataso oli pettymys, mutta siellä nyt on tutut merkit esillä, jos haluaa nopeasti ja tutulla sabluunalla kiertää kaupassa. Ruoka oli edullista; neljännessä kerroksessa oli ruokaravintola, jossa esim. wok-annos maksoi 4,40. Juoma siihen lisäksi päälle suunnilleen saman verran.

Kaupungissa on paljon Spa-tyyppisiä hotelleja. Riikan ulkopuolella maksoin jalkahoidosta 16 euroa, ja Meltton -hotellissa se oli 30e. Spa voi olla myös pienempi kooltaan, kuin mitä Suomessa olemme tottuneet.

Hyviä puolia Riikassa kävijöille on se, että sopii hyvin viikonloppukohteeksi. Hintataso on edullinen, useita kauppakeskuksia, Spa-tyyppisiä hotelleja, paljon erilaisia ravintoloita ja ehdottomasti tuo kansalliskirjasta. Lento Suomesta kestää vain tunnin, Riika sopiva kohde viikonloppukohteena.

Hotelli maaseudulla vanhassa kivitalossa.





2 kommenttia:

  1. Ihana paikka. Tuolla mekin kesällä piipahdimme :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä postauksesta!
    Tästä sai vinkkejä omalle tulevalle Riikan reissulle ;)

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com