5.6.2015

Helppo raparperirahka

Monella taitaa löytyä raparperia omalta pihalta, niin myös täällä. Luulen,että pehko on levinnyt taas lisää viime vuodesta. Sain ystävältäni hyvän vinkin, mihin raparperia voi muuhunkin käyttää kuin mehuun ja piirakkaan. Raparperirahka vain maistuu ihan huippuhyvälle kylmänä. Tässäpä ohje:



RAPARPERIRAHKA (n.8 annosta)

2 prk rahkaa
1 prk vispikermaa (tai soijakermaa), vatkaa vaahdoksi
n. 8-10 vartta raparperia (kuori pois, paloittele, lisää kattilaan vesi ja raparperit,keitä n. 3-5 min)
vaniljasokeria
sokeria (voit jättää pois...)
tuoretta inkivääriä

Keitetyt raparperit laita siivilään, anna valua ja jäähtyä. Tee sillä aikaa kermavaahto, lisää siihen rahkat ja sokerit sekä inkivääri. Lopuksi lisää keitetyt raparperit. Laita kylmään vähäksi aikaa ennen tarjoilua.



Viikolla ehdittiin laittaa omaan puutarhaan perunaa. Kasvihuoneessa on tomaattia, heiveröisiä kurkun alkuja ja yrttejä. Peukkuja pystyyn, että ilmat alkavat lämmetä ja aurinko paistamaan. Eilen kävivät myös Lumonin miehet ottamassa loppumitat tulevasta lasiterassista. Nyt sovitellaan joko ensi viikolle tai seuraavalle asennusta. Tuskin maltan odottaa!

Ihanaista perjantaita Sinulle! 

7 kommenttia:

  1. Raparperirahka olisi hyvää <3 Meiltä puuttuu vain raparperit :( Aurinkoisen leppoisaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Nopea tehdä! Meillä aina mansikkaa tai mustikkaa rahkassa.

    VastaaPoista
  3. Enpä ole koskaan kokeillut, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  4. Tää on niiiin hyvää...raparperi on suurta herkkua. Mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt raparperit parhaimmillaan!hyvää viikonloppua myös sinne!

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com