13.10.2013

Juhlatunnelmia ja leipomista

Täällä on nyt vietetty vaihteeksi aikuisen synttäreitä, vaikka ei mitenkään erityisen isosti. Omalle väelle pientä tarjottavaa, josta varma valinta tarjoiluun on kinkkupiirakka (Valion ohje) ja täytekakku.
Halusin tehdä erilaisen täytekakun synttäreitäni varten. Täytevalinnoiksi tuli nyt
tällaiset: mansikkavaahto- ja suklaavaahtotäyte. Mansikkavaadon täytteeksi tuli
oman sadon mansikkaa (pakasteesta).



Mansikkavaahdon ohje: 1,25dl vispikermaa (vaahdota ensin ja lisää muut aineet joukkoon)
125 g rahkaa (puolet purkista)
125 g marjoja (soseutin nämä, olisi voinut jättää kokonaiseksi)
0,25 dl sokeria
0,25 dl kreemijauhetta

Suklaavaahto:
1,25 dl vispikermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g suklaata
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon tuorejuusto ja vesihauteessa sulatettu suklaa. Sekoita.
Levitä yhteen väliin kakkua ja anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Kakun kostutus: 3dl vettä, 10 g sokeria (lämmitä kattilassa, niin että sokeri sulaa)

Suklaasydämet itse tehty sulattamalla suklaa ja käyttämällä pursotinta.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com