23.3.2013

Mutakakku ja jauhelihamureke viikonlopun ruokalista

Viikonloppuna on lupa herkutella ja panostaa ruokailuun. Mutakakku on amerikkalainen helppo kakku, ja teimme sitä tyttäreni kanssa. Mutakakku on kyllä herkullista hiukan lämpimänä ja sopii tarjottavan vaikka jäätelön kera. Ohjeen nappasin Koti kaupungin laidalla blogista. 

Mutakakku

1,5 dl vehnäjauhoa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

-sekoita edellä mainitut aineet keskenään
-lisää sen jälkeen 125-150g voisulaa ja 2 munaa taikinaan. Sekoita loput aineet taikinaan. Kaada taikina piirakkavuokaan. 

Paista 200 asteessa  noin 20 minuuttia. Laita päälle tomusokeria sihdattuna, kun mutakakku jäähtyy vähän aikaan. Mutakakku on niin herkkua, että se voi kadota parempiin suihin hetkessä. 

Rakkaus- Muumimukiin kaadoin teetä ja pääsesmme sitten herkuttelemaan tätä mutakakkua. Mutakakku on todella herkullista, ja kaloreita tässä herkussa on sitten reilusti. 


Viime viikonlopun herkullinen jauhelihamureke valmistui näin:

Jauhelihamureke


1 sipulikeittopussi
purkki creme bonjous (valkosipuli yrtti)
1 dl korppujauhoa
 700 g sika-nautajauhelihaa
2 -3 munaa
suolaa
jauhelihamaustetta


Laita sipulikeittopussi tuorejuuston sekaan ja lisää korppujauho.  Sekoita ja lisää jauheliha mausteineen. Lopuksi lisää munat ja sekoita taas lisää. Muotoile lihamureke  paiston kestävään astiaan ja paista uunissa 175 n. 40 min. Tällä ohjeella voit tehdä myös lihapullia.

Laitoin lorauksen vettä myös taikinaan ennenkuin lisäsin jauhelihan, koska näin sain notkeampaa taikinasta ja se on helpompi käsitellä pötköksi.

Jauhelihamurekkeen kanssa sopii hyvin salaatti ja perunamuussi. 


Tässä alakuvassa on jauhelihamurekkeen tarvikkeet: 



Mukavaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com